6 Eylül 2012 Perşembe

Kapitone ne demek?

Kapitone nedir?

Kapitone, iki kumaş arasına elyaf, keçe, sünger gibi dolgu malzemesi konularak muhtelif desenlerde çok iğneli kapitone makinelerinde dikilip birleştirilmesi işidir. Kapitone işlemi, farklı gramajlardaki elyaf kullanılarak da yapılabilir. Kumaşın elyafla birleştirilip desenlendirilmesi işlemi ile elde edilen ürüne kapitone edilmiş kumaş denir. Kapitone edilmiş kumaşlar konfeksiyon işlemlerinden geçirilerek çeşitli moda ürünlerine dönüştürülür. Bunlardan başlıcaları; mont,kazak..vs.(Montların iç astarları,Kazak ,Mont,Pantolon,..vs dış aksesuar olarak)

Kapitonenin kullanıldığı bir diğer alanda ev tekstilidir. Kapitone kumaşlardan çeşitli yorgan takımları yatak örtüleri ve dört mevsim diye de tabir edilen nevresim üretilir. Fakat en yaygın olarak kullanıldığı alan yatak üretimidir.Yatakların üst yüzeyleri ,sünger ile birleştirilmiş özel kapitone kumaşlarla kaplanır.



Dört Mevsim Kapitone Nevresim Takımları nevresiminin hem kışın içine yorgan konacak şekilde olması, hem de yazın pike olarak kullanılabilmesi ve ayrıca yatak örtüsü olarak da kullanılabilmesi sebebiyle özellikle son dönemde tercih edilmektedir.

tekstilpasaji.com 'da bu ürünlerden bir çok çeşit bulunmaktadır. En uygun fiyatlı kapitone nevresim takımlarını bulabileceğiniz sayfaya gitmek için buraya ya da hemen aşağıdaki linke tıklamanız yeterlidir.

En uygun fiyatlı kapitone nevresim takımları


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder